De ketel normen zijn veranderd !

28 jan 2016

Als u binnenkort uw ketel moet vervangen, kan dit interessant zij voor u : sinds 26 september 2015 zijn de condensatieketel de nieuwe norm geworden.

Als je nu je oude verwarmingsketel dient te vervangen, moet u een model met condensatietechniek plaatsen. Dit is het resultaat van een EU-maatregel die heeft besloten om zijn normen op het gebied van energieprestatie en condensatieketels verhogen zijn vrijwel de enigen die kunnen voldoen aan deze normen.

Het doel is om de totale factuur van 20% te verminderen. Maar wees gerust, ketels die niet voldoen aan de normen zullen niet meer worden vervaardigd of geïmporteerd hier, maar die al geïnstalleerd kan blijven.

Met andere woorden, we zullen je niet nodig om uw oude verwarmingsketel te veranderen en als een groothandel of installateur heeft nog in voorraad een lage temperatuur ketel, kan het nog steeds plaats na 26 september.

Meer energie-efficiënte voorzieningen Vergeleken met een lagetemperatuurketel de techniek "condensatie" naar inname van 10-15% te verminderen.

Vergeleken met een oude boiler krijgen tot 35%, in het bijzonder bij het installeren van een vloerverwarming.

Vergeet dat niet voor de investering van een nieuwe ketel rendabel te zijn, moet je een goede prestatie en dus de juiste installatie nodig.

Deze HR-ketels zijn vaak minder efficiënt in een eeuwenoud kwaad of licht vrijstaande woning.